Căpitan Ileana-Petruța Mâțu

Cu toții știm, mediul cazon nu este chiar o mănăstire. Nici nu ar putea fi având în vedere obiectivele de pregătire ale soldaților din cazărmile și poligoanele unităților militare. Însă, tocmai în acest context social, comportamentul elegant al personalului este o regulă, nu o excepție; este o caracteristică profesională care, fie va veni de la sine, fie va fi impusă prin ordin. Spre exemplu, atrenamentele militarilor pentru a respecta demnitatea umană, inclusiv și în primul rând pe timp de război, sunt o constantă în curricula militară individuală și colectivă.

În ultimele decenii, eleganța mediului cazon a crescut semnificativ odată cu a apariția într-un număr din ce în ce mai mare a femeilor militari. Iar statistica diversificată în gen a adus și un spor al calității umane. Sunt colege în fața cărora, respectul pe care îl afișăm este construit pe două componente: cea profesională și cea general umană. Sunt colege cărora le vin mănușă toate status-urile pe care le abordează în viața de zi cu zi, acasă și la unitate. Este și cazul doamnei căpitan Ileana-Petruța Mâțu. O doamnă ofițer. Un exemplu că cele două descrieri, aceea de doamnă și aceea de ofițer, pot forma un întreg.

Căpitanul Ileana-Petruța Mâțu nu este doar un militar loial, integru şi instruit, necesar oricărei structuri armate, ci și o doamnă, soție și mamă, temelie a familiei sale. Calitățile i-au fost vizibile încă de la începutul studenţiei, dar viața reală a dat anvergura actuală a acestor calități. Deși încă la început pe dificilul și uneori sinuosul drum al carierei militare, căpitanul Ileana-Petruța Mâțu, prin angajamentul profesional, a reușit performanțe care au condus, inclusiv la creșterea performanței generale a unității din care face parte.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1