Locotenent-colonel Vasile BĂTINAŞ

 

Locotenent-colonelul Vasile Bătinaş este un profesionist al apărării antiaeriene. Este liderul care are, întotdeauna, un gând bun pentru subordonaţi. Spiritul său de sacrificiu şi profesionalismul l-au ajutat să parcurgă toate etapele carierei militare, de la comandant de pluton la comandant de batalion, respectiv locţiitor al unui regiment de artilerie şi rachete antiaeriene. Aflat la comanda unui batalion de rachete antiaeriene, pus la dispoziţia NATO şi UE, ofiţerul şi-a îndeplinit cu succes misiunile încredinţate.

 

Locotenent-colonelul Vasile Bătinaş a participat la două misiuni în teatrul de operaţii Afganistan, în anii 2011 şi 2017, de fiecare dată fiind apreciat cu calificativul „Excepţional”. În cea de-a doua misiune s-a aflat la comanda detaşamentului „Romanian Army Institutional Advisory Team” (ROU AIAT), rotaţia a 6-a, fiind cel care a raportat: „Misiune îndeplinită!”. Pentru rezultatele obţinute, şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, i-a conferit „Emblema de Merit  în Slujba Păcii” clasa a II-a.

 

Pasionat de sport, locotenent-colonelul Vasile Bătinaş a reprezentat cu cinste structurile din care, de-a lungul timpului, a făcut parte la diferite competiții aplicativ-militare. Una dintre întrecerile profesionale de referință din palmaresul ofițerului a fost participarea acestuia în (baza militară) „NATO New Kabul Compound” din Afganistan la marşul „Dancon March”, în fapt, o deplasare rapidă pe un traseu de 25 de km, având asupra sa echipamentul de luptă. Camaradul nostru a reuşit să parcurgă acest traseu în 3 ore, devansând cu două ore perioada maxim admisă în concurs.

Locotenent-colonelul Vasile Bătinaş este un exemplu de moralitate şi decenţă, un părinte dedicat şi un mentor pentru tinerii rachetiști.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1