Căpitan Dragoș Rus

 

Născut într-o zi cu semnificație pentru armata română (25 octombrie 1984, în localitatea Târgu - Jiu, județul Gorj), destinul îl călăuzește spre portul uniformei militare încă de la vârsta de 14 ani, când decide să urmeze cursurile Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Continuă pregătirea militară devenind student al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, unde face parte dintr-un program al luptătorului polivalent, ceea ce a presupus să participe la cursuri de instruire în aproape toate specialitățile militare. A simțit atunci cât de importantă este apărarea împortiva atacurilor de tip CBRN și se specializează în această armă.

Primește repartiție la o structură de elită a armatei României în ceea ce privește capabilitățile de apărare CBRN, unitate în care activează pe rând în funcțiile de comandă la baza carierei de ofițer. De-a lungul carierei, a participat la diverse cursuri de perfecționare în țară și în străinătate reprezentând cu cinste instituția în care activează.

A fost sportiv de performanță, practicând atletismul a făcut parte din lotul sportiv al Diviziei 4 Infanterie „Gemina” câștigând locuri fruntașe în cadrul mai multor etape a competițiilor aplicativ-militare desfășurate la nivel național. Spiritul de voluntariat îl aduce în prim plan în cadrul „Ștafetei Veteranilor”, în anul 2015, când îmbracă tricoul „Invictus“ și aleargă pe o distanță considerabilă întru cinstirea memoriei înaintașilor. Așa cum le este caracteristic învingătorilor, în anul 2013, participă la o misiune internațională în teatrul de operații Afganistan unde, alături de camarazi își îndeplinește misiunea cu succes.

Spune despre sine„îmi place să cred că sunt un om flexibil și mă pot adapta oricărei situații. Sunt plecat de mic de acasă, a trebuit să relaționez cu mulți oameni și consider că datoria mea este aceea de a-i cunoaște foarte bine și de a le pune în valoare deprinderile și cunoștințele.”

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1