Caporal Radu Horea Dărăban

Destinul l-a călăuzit spre sport. Caracterul complex, dăruirea, spiritul de învingător sunt atributele unui om devotat instituției militare în toate împrejurările. Este tată, sportiv de elită și militar. Radu Horea Dărăban este exigent cu sine, capabil de a se impune și influențează pozitiv colectivul din care face parte.

Este cercetașul desemnat Omul Anului, în anul 2018, la secțiunea Sănătate și sport”atât la nivelul Diviziei 4 Infanterie Gemina, cât și la nivelul Statului Major al Forțelor Terestre. Competițiile sportive de scrimă, de nivel național și internațional i-au etape importante în ultimii 8 ani, Radu Florea Dărăban fiind multiplu campion la individual și cu echipa.

A participat la Campionatul Mondial militar de seniori floretă masculin ocupând locul I la individual și locul I pe echipe în anul 2006, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Londra prin ocuparea locului I la individual în Slovacia, în anul 2012, a câștigat locul I la individual (Serbia), în anul 2015, în cadrul Campionatului Balcanic seniori floretă masculin, a participat la Campionatele Europene de Scrimă Montreaux, Elveția clasându-se pe locul 7 la individual, floretă masculin seniori, în anul 2015, în cadrul Campionatelor Mondiale de Scrimă de la Moscova s-a clasat pe locul 14 la individual, floretă masculin, în anul 2015. Este un exemplu de perseverență pentru noi toți.

Disciplina, rigoarea, interesul pentru evoluția instituției din care face parte îl determină pe Radu Horea Dărăban să pună o parte din sufletul său la temelia unității de elită din care face parte.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1