Locotenent-colonel Ioanid-Cătălin Diaconu

Absolvent al Institutului Militar de Tancuri și Auto, promoția 1991, locotenent-colonelul Ioanid-Cătălin Diaconu face cinste camarazilor din batalionul de tancuri în care este încadrat. Militar cu multă experiență de comandă, Ioanid-Cătălin Diaconu este unul dintre „titanii” prezenți an de an  în poligoane, la trageri și alte exerciții cu și fără trageri de luptă.

Coordonarea tragerilor cu impunătoarele tancuri în poligonul Smârdan nu este la îndemâna oricui. Ofițer cu o vastă experiență profesională, dedicat trup și suflet armei tancuri, a dovedit permanent capacitate de planificare, organizare și conducere a tuturor activităților specifice domeniului său de responsabilitate.

Este un camarad devotat, care prețuiește „marea familie a armatei” din care este parte și căreia îi datorează experiența sa profesională. Rigoarea și loialitatea sa față de patrie au făcut diferența în cadrul unor misiuni dificile pe care ofițerul le-a îndeplinit cu rezultate de excepție, pe timpul cât a servit în Afganistan, în anul 2012.

Pe de altă parte, camaradul nostru este pasionat de sunetul corzilor de chitară. Chitara este mijlocul prin care își exprimă dorința sa permanentă de autodepășire. Este un exemplu demn de urmat pentru camarazii săi prin stăpânirea de sine de care dă dovadă când „strunește coloșii de metal” și o sursă de energie pozitivă pentru aceștia atunci când „strunește chitara”.

Thumbnail Image Table
Pages:     1