Plutonier major Emil-Florin COJOCARU

De peste un deceniu, plutonierul major Emil-Florin Cojocaru este cadru al Armatei României. Unul dintre oamenii care se asigură că totul merge „ca pe roate”. La propriu. Format în arma auto, subofițerul este specializat ca mecanic conductor transportoare amfibii blindate.

În 2009, Emil-Florin Cojocaru a avut prima misiune internațională în teatrul de operații din Afganistan. Din nefericire, în urma unui atac asupra bazei, militarul a fost rănit. Cu toate acestea, plutonierul major Emil-Florin Cojocaru a rămas fidel crezului său: să servească în slujba patriei. Ba mai mult, a devenit membru al echipei României la jocurile paralimpice Invictus. Gândirea tehnică și precizia care îl carecterizează în munca de zi cu zi se regăsesc în sportul în care a reușit să facă performanță: tir cu arcul. Anul trecut a fost unul de referință pentru plutonierul major Emil-Florin Cojocaru. A ocupat cea mai înaltă treaptă a podiumului la Cupa României și Jocurile Naționale Paralimpice.

Pentru îndeplinirea ireproşabilă a misiunilor şi rezultate meritorii obținute în procesul instruirii, subofițerul a fost distins cu Medalia Naţională "Serviciul Credincios”, Emblema de merit "În Slujba Păcii" și Emblema de Onoare a Forţelor Terestre.

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1