Preot militar Cristian Paraschiv

 

Scutul și Crucea au slujit mereu identitatea poporului român. Defilând în fața trupelor cu „Crucea-n frunte”, preotul militar Cristian Paraschiv este permanent în mijlocul militarilor. Va sfătui și îndruma. Este aproape atunci când mintea ostașilor este plină de gânduri, purtând discuții prietenești și părintești, având în suflet permanent „focul credinței”.

Dovedește solicitudinea și hotărârea ofițerului, dar și înțelepciunea și harul preotului. Este omul de care orice colectiv are nevoie deoarece, în fiecare împrejurare găsește puterea și mijloacele potrivite, pentru a întări sufletele camarazilor.

Nu a fost dintotdeauna preot militar. A început ca ofițer  încadrat într-o unitate de parașutiști. Destinul a  făcut ca vocația  preoției să fie mai puternică decât cea a armelor. Așadar  a renunțat la uniforma militară și a îmbrăcat veşmântul preoțesc , fiind hirotonisit în anul 2002. A renunțat la uniformă, dar nu la Armata Română. Prin schimbarea fundamentală din viața sa, preotul s-a dedicat exclusiv activității de păstorire a militarilor. Este monahul căruia oricine i se poate împărtăși. Totodată, prin har și sârguință, Cristian Paraschiv s-a implicat în proiectul de construire a capelei militare din incinta unității unde activează, sfințirea acestui locaș săvârșindu-se în anul 2004.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1