Locotenent-colonel Robert Călin PIOARĂ

 

Absolvent al Institutului Militar de Artilerie și Geodezie “Ioan Vodă” din Sibiu, în anul 1995, locotenent-colonelul Robert Călin Pioară a îndeplinit funcții de comandă în structuri de artilerie din unități subordonate Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, fiind primul ofițer din cadrul unității în care este încadrat, care a participat la 3 misiuni internaționale tip coaliție și misiuni ale Uniunii Europene.

Veteran al teatrelor de operații, camaradul nostru a îndeplinit funcțiile de instructor și ofițer de legătură în cadrul detașamentului “Ana Training”, participând la misiunea de instruire a militarilor din armata afgană în cadrul operațiunii desfășurată în anul 2005 în Afganistan. În anul 2010 revine în deșertul afgan într-o nouă misiune, de această dată ca ofițer în Centrul de Operații Curente din Comandamentul Regional de Sud.

În perioada 2016-2017, camaradul nostru a participat la Misiunea de Monitorizare a Uniunii Europene din Georgia, fiind numit de către Ministerul Afacerilor Externe lider al contingentului românesc (alcătuit din experţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne şi ai Ministerului Apărării Naţionale). Prin activitatea desfășurată în timpul misiunilor, ofițerul face cinste instituției militare și țării față de care și-a luat angajament prin jurământ.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1