Maior Romeo Dacian BUHAI

 

Avându-l ca exemplu pe tatăl său, militar de profesie, a avut contact de mic cu disciplina și rigoarea impusă de uniforma militară. Maiorul Romeo Dacian Buhai este ofițer de Artilerie și Rachete Terestre. A pornit pe drumul armelor din dorința de a excela și a privit cu seriozitate drumul care i se așternea în cale. A continuat să studieze și și-a perfecționat deprinderile astfel încât la finele Academiei Militare, datorită rezultatelor sale de excepție, pleacă să-și continue studiile în Franța urmând cursurile Școlii de Aplicație pentru Artilerie din Draguignan.

Are parte de satisfacția lucrului bine înfăptuit, de un moment unic de împlinire, atunci când este nominalizat șef de promoție al armei Artilerie și Rachete și chemat în fața formației în calitate de lider.

Unitatea clujeană în care s-a format ca artilerist, învățând de la cei mai experimentați, i-a rămas adânc îngropată în suflet. Disciplina l-a ajutat să devină și un bun practicant de taekwon-do, sport pe care îl practică și în cadrul concursurilor, având în palmares locul I la Campionatul Militar de Teakwon-do, din anul 2006, obținut în cadrul finalei pe Ministerul Apărării Naționale, la categoria 72-78 kg.

Participarea la misiunea ISAF în Teatrul de Operații Afganistan, din anul 2011, în cadrul Echipei de Consiliere și Legătură tip Batalion Sprijin de Luptă, i-a adus respectul camarazilor fiind recompensat de către șeful Statului Major al Forțelor Terestre cu Emblema „În Slujba Păcii, clasa a III-a”.

Calitatea de lider a militarului călit în focul deșertului este, încă o dată, evidențiată prin obținerea locului I în cadrul concursului „Omul Anului”, ediția 2014, la secțiunea, „Soldatul Universal”, concurs organizat la nivelul batalionului unde a activat.

Se menține pe primul loc, inclusiv la finalizarea studiilor de master, în 2017, clasându-se primul la specialitatea Artilerie și Rachete Terestre, în cadrul Masterului de conducere interarme - Forțe Terestre, organizat la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

„Omul” Romeo Dacian Buhai și reușitele sale pe drumul vieții nu pot fi considerate întâmplări sau noroc, ci rezultatul unui efort consecvent. Din acest considerent, militarul este un exemplu demn de urmat.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1