Plutonier adjutant Nicu AMIAZĂ

A îmbrăcat uniforma militară în anul 1992, când a decis să urmeze cursurile Institutului Militar de Auto „Basarab I”, direcția formare maiștri militari și subofițeri, arma auto. Primește repartiție la un Divizion de Mitraliere Antiaeriene. Ulterior, intră în rândurile vânătorilor de munte.

În anul 2002, a absolvit cursul de specializare instructor de educație fizică, în cadrul Facultății Militare de Educație Fizică și Sport. Este un împătimit al muntelui, practică alpinismul și schiul atât în timpul liber, cât și în context profesional și competițional. Pe parcursul carierei militare de până acum a participat la toate competițiile sportive și aplicativ militare de orientare, de vară și de iarnă (biatlon, patrulă, ștafetă, alpinism, pentatlon, orientare, judo) obținând numeroase cupe, medalii și citări prin ordin de zi pe unitate.

Puterea exemplului personal a indus tinerilor militari, sosiți în unitate, să îndrăgească sportul  și să participe la competiții aplicativ-militare.

Pentru merite deosebite, camaradul Nicu Amiază a fost decorat cu medalia „Virtutea Militară” clasa a III-a și „Emblema de Onoare a Forțelor Terestre”.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1