Plutonier adjutant Marius Darie

Născut la 1 februarie 1975, în orașul Comănești, județul Bacău, plutonierul adjutant Marius Darie s-a pregătit să devină pedagog. Îi plăcea să dăruiască, să învețe pe alții, să formeze caractere. Omul Marius Darie iubea necunoscutul. Aflase de la prieteni că există o instituție mai complexă decât „Școala”, și anume, „Armata”.

A început cariera militară ca pistolar într-un batalion de Vânători de Munte. Astfel a prins drag de alpinism și a ales să se specializeze în ascensiunea pe munte. Și-a pus schiurile pentru prima oară la vârsta de 25 de ani și a descoperit o lume nouă.

 Așa că a pornit pe drumul dificil al carierei militare, urmând cursul de formare a subofițerilor luptători în specialitatea vânători de munte. În anul 2005 absolvă un curs de instructor pentru vânătorii de munte fiind încadrat la comanda unui pluton. Este foarte bine pregătit în lucrul de stat major și este descries de colegi ca fiind un camarad devotat și responsabil.

Este instructor sportiv, știe pericolele munților, le simte atunci când se cațără pe stâncă. El, însă e neschimbat și simte că face același lucru, dintotdeauna: dăruiește altora.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1