Plutonierul adjutant  Mihai HANDÎC

 

Plutonierul adjutant Mihai Handîc s-a angajat ca militar profesionist în anul 1990, fiind încadrat într-un batalion de vânatori de munte. Este sportiv de performanţă şi, începând cu anul 1993, a participat la toate concursurile sportive de iarnă şi vară, atât în ţară, cât şi în străinătate (Germania, Elveţia). Militarul a ocupat, de fiecare dată, cele mai înalte trepte ale podiumului.

Este un camarad respectat de către colegi, respect câştigat prin exemplul propriu. Antrenamentul, perseverența şi rigoarea au făcut ca, în 2002, militarul să acceadă în corpul subofiţerilor în activitate. Anduranţa a obţinut-o prin participarea la marşuri pe jos şi pe schiuri în Munţii Bucegi, Rodnei, Suhard, Călimani, Rarău, Giumalău şi Obcinele Bucovinei. Acolo, pe crestele munţilor, tu şi timpul anterior obţinut, reprezintă principalul adversar. Mentalitatea de învingător se învaţă, iar spiritul de fair-play face diferenţa între performanţă şi suferinţa provenită din gândul că ai muncit în zadar.

Ca specialist s-a format prin participarea la numeroase aplicaţii tactice, cu şi fără trageri de luptă, precum şi prin participarea la două misiuni internaţionale în teatrul de operaţii din Afganistan, în 2009 cu Detaşamentul Ana Training” şi în 2012, în cadrul Companiei de Infanterie GDA (Ground Defence Area).

Este un militar apreciat de colectivul unităţii din care face parte, un exemplu de modestie şi onestitate.

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1