Plutonier major Angel ILOVAN

Și-a început cariera militară în anul 2007, ca militar angajat în specialitatea cercetare. Este veteran al teatrului de operații din Afganistan, unde a executat două misiuni. În urma plecării acestuia în teatrul de operații din Afganistan, la finele anului  2010 în timpul executării unei misiuni de patrulare este rănit și beneficiază de tratament în străinătate. Militarul și-a făcut cu credință, cinste și onoare datoria față de țară și mărturisește că: „mă bucur că am văzut acel dispozitiv și colegii mei nu au ajuns acolo”.

În semn de recunoaștere pentru devotamentul și curajul, manifestate pe timpul îndeplinirii misiunii, camaradului Angel Ilovan i-a fost conferită Emblema „Onoarea Armatei României” și a fost înaintat la gradul de sergent, intrând astfel în rândul subofițerilor.

Pe parcursul carierei a îndeplinit numeroase funcții, deținând multiple calificări, actualmente desfășurându-și activitatea în Statul Major al unității unde activează. Militarul s-a remarcat foarte mult prin implicarea directă în toate activitățile de instrucție organizate la nivelul unității.

Plutonierul major Angel Ilovan face parte din echipa României, care a participat la evenimentul competițional „Invictus Games Sydney 2018”, echipă care i-a devenit „ cea de-a doua casă”.

Pentru activitatea sa, militarului i-au fost conferite Emblema de Merit în Slujba Păcii, Emblema de Onoare a Forțelor Terestre Române și Medalia „Virtutea Militară”.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1