Schimbare de comandă la Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”

 

Bistrița, 2 mai. La sediul comandamentului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” a avut loc ceremonia militară de predare a comenzii marii unități. Astfel, colonelul Ioan-Marian Cristurean a predat comanda și Drapelul de Luptă al brigăzii colonelului Cornel-Traian Scurt.

Activitatea, organizată într-un format restrâns și cu respectarea măsurilor de distanțare socială, s-a desfășurat în prezența șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, și a comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general-maior Dorin Blaiu.

Colonelul Ioan-Marian Cristurean a primit din partea militarilor din comandamentul brigăzii o plachetă împreună cu steagul de identificare în semn de apreciere a meritelor şi profesionalismului de care a dat dovadă pe parcursul celor douăzeci de ani de carieră în cadrul marii unități.

Noul comandant al Brigăzii 81 Mecanizată, colonel Cornel-Traian Scurt, este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu" și al Academiei de Înalte Studii Militare, specializarea Arme Întrunite, iar pe parcursul celor 29 de ani de carieră a parcurs toate treptele ierarhiei militare, dobândind o vastă experiență în conducerea forțelor. Este veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni în Afganistan, executate alături de „Șoimii Carpaților”, pe care i-a comandat în perioada 2009-2016. Anterior preluării comenzii marii unități din subordinea Diviziei 4 Infanterie „Gemina, colonelul Cornel-Traian Scurt a îndeplinit funcția de locțiitor al comandantului Brigăzii 282 Blindate „Unirea Principatelor”.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1