Onor Drapelului Național, la Cluj-Napoca

Militarii marilor unități și unități din subordinea Diviziei 4 Infanterie „Gemina” au sărbătorit, astăzi, Drapelul Național, simbol al identității, independenței, suveranității și unității poporului român. Purtat cu mândrie pe uniformă, Drapelul Național este omniprezent în viața militarilor, în fiecare unitare, la loc de cinste, regăsindu-se catargul pe care flutură faldurile tricolore.

În municipiul Cluj-Napoca, precum și în garnizoane din aria de resposabilitate a diviziei, Ziua Drapelului a fost marcată prin ceremonii militare. Astfel, în seara zilei de 25 iunie a avut loc ceremonia de coborâre a Drapelului Național și depunerea acestuia în altarul bisericii, iar în cursul zilei de astăzi, s-a oficiat sfințirea drapelului și ceremonia de înălțare pe catarg.

 

***

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr.96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

***

Ceremoniile publice de înălțare a Drapelului Național s-au desfășurat cu respectarea regulilor de distanțare socială prevăzute de reglementările în vigoare la nivel național privind prevenirea și combaterea efectelor răspândirii COVID-19.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2