28 februarie, Poalele Măgurii. Zi fierbinte la -11°C

Urmărim programul zilei din planificarea camarazilor noștri din garnizoana Șimleu Silvaniei și concluzionăm: o zi cu o agendă încărcată. „Activități, într-o notă obișnuită”, ne comunică locotenent-colonelul Ionel Mangiurea. În orele destinate instrucției de specialitate, artileriștii din structurile de Tunuri Obuziere și Stat major, în poligoanele din cazarmă, s-au antrenat în cadrul unor exerciții de rezolvare a unor situații tactice.

Locotenent-colonel Ionel Mangiurea, într-o cronică succintă a ultimei zile a lui Făurar : „începând de dimineață, pe o vreme aspră, cu multe minusuri în termometre şi cu tăioase intensificări ale vântului, am început pregătirea; misiunile şi comenzile s-au dat scurt, urmărindu-se stricta încadrarea a activităţilor, punct cu punct, în bareme. Până după mijlocul zilei, la ora bilanțului exercițiilor, soarele și-a facut apariţia răzleţ printre nori, gradele au mai crescut. Au urmat apoi încă patru puncte ale „ordinii de zi". Prima, o ceremonie de avansare a doi soldaţi şi gradaţi voluntari, Florin Moisi și Claudiu Mealău. Momentul festiv a continuat cu recompensarea celor mai buni şoferi. Activitatea s-a efectuat în contextul aniversării, la 1 martie, a Automobiliştilor Militari din Armata Română.  Apoi, pentru că am vrut să fim primii la startul sărbătorii de început de primăvară, indiferent de cum arăta vremea afară, noi, colegii, am oferit câte un mărţişor şi o floare pentru fetele noastre, dragele noastre colege. Ultimul punct al zilei, dar nu cel din urmă, a fost festivitatea de trecere în rezervă a subofiţerului de comandă al unităţii, plutonierul adjutant principal Vasile Mureşan. După o carieră de aproape 30 de ani, participant în  5 misiuni în zone sensibile de conflict ale lumii, Angola, Bosnia, Irak şi Afganistan, într-o atmosferă emoţionantă, camaradul nostru a spus „adio arme".

Mulțumim celor din Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania” de la Poalele Măgurii pentru informare. Vom continua să ne uităm și în programele zilnice ale altor camarazi din unitățile și marile unități ale Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1