”Onoare şi patrie” veteranului de război general de brigadă (ret.) Haralambie Cacină

 

General de brigadă (ret.) Haralambie Cacină a comandat, de-a lungul carierei sale, generații întregi de militari și crede cu tărie în cei care se pun în slujba patriei. ”(...) văd generaţii noi de ofiţeri ai Armatei Române foarte bine pregătiţi intelectual şi fizic, care, în primul rând, au acces la educaţie de foarte bună calitate, responsabili şi demni de a răspunde la chemarea patriei de a o apăra cu preţul vieţii, în caz de nevoie”, spune distinsul veteran.

La aniversarea vârstei de 95 de ani, generalul de brigadă (ret.) Haralambie Cacină a fost onorat de militarii băimăreni. Comandantul garnizoanei Baia Mare, colonel Vasile-Costel Coste, și comandantul Batalionului 612 Artilerie Antitanc “Maramureş”, locotenent-colonel Dănuţ-Gabriel Dănilă, s-au numărat printre cei care au ținut să-i prezinte onorul și să-i transmită urări și gânduri bune generalului Cacină.

 

***

Generalul de brigadă (ret.) Haralambie Cacină a luptat în unele dintre cele mai grele confruntări purtate pe teritoriul României din cea de-a doua conflagrație mondială. A participat, inclusiv, la luptele de la Oarba de Mureș. A pierdut pe front frați dragi. De-a lungul timpului, a fost distins cu numeroase medalii și însemne onorifice, printre care Steaua României”, ”Crucea Comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial” și Ordinul ”Meritul Militar”, clasa I şi a II-a.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1