Comemorarea unui „emisar al destinului”

 

În cadrul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri, luni, 19 martie, în localitatea Bobâlna a avut loc un eveniment comemorativ dedicat marelui om politic  Alexandru Vaida Voevod.

Organizatorii acestui eveniment au fost Instituția Prefectului Cluj, reprezentată de dr.ing. Ioan Aurel Cherecheș, primăria din localitate, reprezentată de primarul Augustin Mureșan, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Alexandru Vaida Voevod” Cluj și al Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, reprezentată de colonel Petru Pah. La ceremonie au mai fost prezenți reprezentanți ai Universității Babeș-Bolyai, oficialități politice clujene, oameni de cultură, copii din școala din localitate care, din acest an, va purta numele marelui om politic.

După prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, oficierea serviciului religios, alocuțiuni, depuneri de coroane și jerbe de flori, prefectul județului Cluj, dr. ing. Ioan Aurel Cherecheș, a conferit primarului localității placheta “Onoare pentru Cluj”.

La finele activității, prof. univ. dr. Mircea Vaida Voevod, nepotul cunoscutului om politic a adus personal un omagiu bunicului său: “pentru el, Bobâlna n-a fost un loc oarecare, nici oamenii Bobâlnei. Pentru că ei erau aleși și el a fost ales și plecat din acest pământ... el a fost unul dintre „emisarii destinului”. Vorbind despre predecesorul său, prof. univ. dr. Mircea Vaida Voevod amintea că marele om politic  Alexandru Vaida Voevod ne-a lăsat cu 68 de ani în urmă o „pană de aur. Cu această pană de aur, Alexandru Vaida Voevod a semnat documentele de la Conferința de Pace de la Paris, Versailles. Unirea s-a scris cu pana de aur”.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2