Sfârșit de etapă pentru  infanteriștii bistrițeni

            Pentru militarii Batalionului 812 Infanterie ”Șomii Carpaților” începutul lunii mai a reprezentat o perioadă de foc. Și la propriu, și la figurat. În cadrul unui scenariu tactic creat după situații specifice teatrului de operații din Afganistan, la o temperatură de care a depășit 31o C, infanteriștii bistrițeni au fost evaluați la finalul etapei de instrucție de nivel pluton. Activitățile de apreciere au însemnat parcurgerea de către plutoanele de infanterie a unor etape de marș într-un traseu complex și executarea unor exerciții tactice cu trageri de luptă.

            Patrulele îmbarcate, reacțiile la incidente posibile, gestionarea accesului personalului și autovehiculelor în bază, precum și modul de relaționare cu liderii cheie ai comunităților afgane au constituit principalele probleme evaluate.

            Crearea unor condiții cât mai apropiate de cele ale câmpului de luptă și inserarea în scenariul a unor incidente similare celor din teatrul de operații au permis comandanților de companie să aprecieze nivelul de pregatire atins atât de comandanții de plutoane, cât și de militarii din subordine.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1