Comemorarea eroilor la Mausoleul de la Gura Secului

 

De Ziua Eroilor au fost organizate ceremonii militare la Mausoleul Eroilor de la Gura Secului și în Parcul Central al municipiului Toplița. La manifestări au participat  secretarul de stat al Ministerului Apărării Naționale, Mircea Dușa, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, și comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, colonelul Florin Stan.

În cadrul ceremoniei, un moment aparte l-a reprezentat rostirea numelor eroilor toplițeni căzuți la datorie pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial.

***

Mausoleul Eroilor din Topliţa a fost ridicat de Societatea „Cultul Eroilor”, la iniţiativa Patriarhului Miron Cristea. La baza mausoleului sunt depuse osemintele a 771 de militari români căzuţi pe câmpurile de luptă în Primul Război Mondial. Pe zidurile monumentului sunt montate 18 plăci de marmură pe care sunt înscrise numele eroilor români, iar pe crucea din piatră este gravată o inscripţie a patriarhului Miron Cristea.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2