„Puterea secundelor”. Campionatul de pentatlon militar etapa pe divizie

 

 

Luni,14 mai, la Baia Mare s-a dat startul campionatului de pentatlon militar, etapa pe Divizia 4 Infanterie „Gemina”. Gazda competiției a fost Batalionul 612 Artilerie Antitanc “Maramureș”. La start s-au aliniat loturile sportive ale marilor unități din subordinea Diviziei 4 Infanterie Gemina. Competiția a cuprins parcurgerea pistei CISM, proba de tir (care s-a executat la punctaj fiind tragere de viteză și precizie), aruncarea grenadelor de mână la distanță și precizie, proba de înot pe distanța de 50 m, precum și alergare pe distanța de 8 km băieții și 4 km fetele.

Vremea capricioasă nu i-a oprit pe concurenți, băieți și fete, să-și dovedească încă o dată spiritul de învingător care îi motivează să se perfecționeze continuu. Forța, curajul, dezvoltarea psihică și fizică, perseverența, pregătirea multilaterală, acestea sunt atributele unui concurent la pentatlon. Dacă în fotografii se văd mai multe chipuri decât concurentul care a pornit de la start, acest lucru se datorează spiritului de camaraderie care îi determină pe cei aflați în concurs să își susțină coechipierii pe tot parcursul probelor.

Proba de tir s-a desfășurat în poligonul Arieșu de Pădure. Îndemânarea, autocontrolul și antrenamentul au făcut diferența în cadrul clasamentului la această probă. În fiecare concurent aflat la start au stat laolaltă emoții, dorința de a ieși învingător și de a demonstra că  pasiunea pentru sport și perseverența aduce plus valoare.

La proba de alergare, competiția a fost extrem de strânsă. Toți participanții sunt campioni în fața colegilor. Sunt militari apreciați pentru propriile performanțe sportive și exemple pentru noi, cei care îi susținem de pe margine.

Am întâlnit cu această ocazie militari care participă frecvent, la competiții sportive europene sau mondiale, militare sau civile. Militari care se antrenează permanent atât cât le permite timpul și care își îndeplinesc sarcinile de serviciu exemplar. Sunt campionii de ieri, de astăzi și de mâine și sunt parte din familia militară. Cinste lor!

 

Clasamentul competiției:

 

Individual feminin

Locul I- Sergent major Silișteanu Alina, Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”

Locul II-Sergent. Ardelean Rodica, Regimentul 69„Silvania”

Locul III- Fruntaș Muscă Adriana, Regimentul 69„Silvania”

 

Individual masculin

Locul I- Plt.maj Suciu Claudiu, Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”

Locul II- Cap Suciu Ioan, Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”

Locul III- Cap Dogaru Gheorghe, Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”

 

Clasamentul pe echipe

 

Echipe Masculin

 

Locul I- Lotul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”

Locul II- Lotul Regimentului 69„Silvania”

Locul III- Lotul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”

 

Echipe feminin

 

Locul I- Lotul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”

Locul II- Lotul Regimentului 69„Silvania”

Locul III- Lotul Brigăzii 61 Mecanizată „General Virgil Bădulescu”

 

Clasament general

Locul I- Lotul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”

Locul II- Lotul Regimentului 69„Silvania”

Locul III- Lotul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”

 

Premierea a fost realizată de șeful de stat major al Batalionul 612 Artilerie Antitanc “Maramureș”, maiorul Bejan- Krizsanoszki Iulian, care a transmis felicitări tuturor participanților la competiție.

 

 

Biroul informare si relații publice al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3