Sărbătoare pe Valea Bârgăului

Costume populare, uniforme militare, drapelul României fluturând pe înaltul cerului și o comunitate întreagă sărbătorind Centenarul Marii Uniri. Acestea au fost reperele evenimentului „Centenarul Marii Uniri pe Valea Bârgăului” desfășurat în a doua zi de Rusalii în localitatea Prundu Bârgăului.  300 de militari și peste 40 de mijloace tehnice de luptă au fost prezente activitățile comemorative și festive.

Manifestarea a debutat cu o ceremonie militară și religioasă la „Monumentul Eroilor”, în prezența viceprim-ministrului Viorel Ștefan, prefectului județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu-Victor Frenț, președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Virgil-Ovidiu Pop, primarului comunei Prundu Bârgăului, Doru Toader Crișan, și ai primarilor localităților din Valea Bârgăului. După defilarea Gărzii de Onoare, manifestarea a continuat cu mai multe exerciții demonstrative pe stadionul „Heniu” la care au luat parte, pe lângă militarii Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, piloți și aeronave ale Bazei 71 Aeriane „General Emanoil Ionescu”, precum și camarazi din alte structuri ale Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate din județul Bistrița-Năsăud.

De asemenea, în cadrul ceremoniei au fost înmânate mai multe distincții. Printre cei premiați s-au numărat veteranului Pavel Costea și profesorului dr.ing. Mircea Bejan.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3 4