”Șoimii Carpaților” se pregătesc la Cincu

După executarea unui marș pe roți de peste 200 de km, militarii Batalionului 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților” au ajuns la Centrul Național de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu. Aici, timp de două săptămâni, infanteriștii bistrițeni se vor instrui în condițiile replicate ale mediului operațional din teatrul de operații din Afganistan. Pentru început însă, primele zile în poligon au însemnat acomodarea cu facilitățile centrului de instruire, instalarea punctelor de comandă, precum și o etapă de organizare pentru seriile de exerciții ce vor urma.

Locotenent – colonel Dan – Valer Orza, comandantul Batalionului 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților”: ”După trei luni de pregătire (n.r. unitatea și-a desfășurat etapele anterioare de instrucție pentru misiune în poligoanele din zona de dislocare la pace din Bistrița), batalionul se găsește în fața celui mai important moment din cadrul acestui proces, și anume la Exercițiul de Repetare a Misiunii...vom încerca să ne atingem, la cel mai înalt nivel, obiectivele stabilite încă de la început. Acestea sunt perfecționarea deprinderilor militarilor din Companiile 1 și 2 Protecția Forței pentru executarea patrulelor de tip counter-IDF(foc indirect) și counter-IED (dispozitiv exploziv improvizat), precum și KLE (angajarea liderilor cheie), iar pentru infanteriștii Companiei 4, perfecționarea în executarea în cele mai bune condiții a serviciului de control/acces în bază. Obiectivul principal pentru Compania 3 este perfecționarea procedurilor și tehnicilor în executarea misiunilor de însoțire și protecție a forței pentru instructorii și mentorii care desfășoară activități în folosul Armatei Afgane. Având în vedere experiența și gradul de pregătire a militarilor, precum și profesionalismul de care dau dovadă... vom atinge nivelul de pregătire dorit pentru ca în cele șase luni în care vom participa la misiunea „Resolute Support” să îndeplinim cu succes toate sarcinile care ne vor fi încredințate”.

 

În perioada 11 – 22 iunie, militarii Batalionului 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților” vor participa la Exercițiul de Repetare a Misiunii din Centrul Național de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu, în vederea dislocării în teatrul de operații din Afganistan, începând cu sfârșitul lunii iulie a acestui an.

 

Text: cpt.Andreea Bîrzu

Foto: plt.adj.pr.Radu Bungărdean

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1