„Fiecare strop de transpirație la instrucție poate preveni un strop de sânge”.

„Șoimii Carpaților”, start în Exercițiul de Repetare a Misiunii

 

În data de 14 iunie, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”, în prezența comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, colonel Mircea Gologan, a avut loc ceremonia de deschidere a Exercițiului de Repetare a Misiunii, la care participă militarii Batalionului 812 Protecția Forței „Șoimii Carpaților”.

Comandantul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica”, colonel Cătălin Ticulescu, a urat bun venit structurilor participante, afirmând că, datorită renumelui pe care îl poartă batalionul, așteptările pentru această unitate în baza de instrucție sunt la un nivel ridicat.

În discursul său, colonelul Mircea Gologan a menționat importanța exercițiului, precum și obiectivele ce se impun a fi realizate, subliniind ca „fiecare strop de transpirație la instrucție poate preveni un strop de sânge pe timpul misiunii in Afganistan”.

La ceremonie au participat și militari din Batalionul 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu” din Focșani, care pe timpul exercițiului, vor avea rolul de a-i consilia și mentoriza pe infanteriștii bistrițeni.

În scopul instruirii cât mai realiste, doi ofițeri și un subofițer din Armata SUA au venit la Cincu direct din Afganistan, pentru a oferi cele mai realiste scenarii și proceduri prin care o serie de incidente pot fi depășite cu succes.

***

În perioada 11 - 22 iunie, peste 450 de militari, cu aproximativ 70 de mijloace tehnice aparținând Batalionului 812 Protecția Forței „Șoimii Carpaților” sunt prezenți la MRE (mission rehearsal exercise – exercițiul de repetare a misiunii) din facilitățile de instruire din zona Cincu. În această perioadă va fi evaluat nivelul pregătirii infanteriștilor bistrițeni în vederea participării, de la sfârșitul lunii iulie a acestui an, la Misiunea Resolute Support din Afganistan.

 

Text: căpitan Andreea Bîrzu

Foto: Radu Bungărdean

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1