„Din an în an sosesc mereu...”

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă un grup de militari din Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” au adus un strop de speranță și bucurie, vestind Nașterea Domnului, distinsului veteran de război colonel (rtr.) prof. univ. dr. Ioan Bota.

Venerabilul veteran de război a primit cu bucurie pe colindătorii săi, după datina creștinească, întorcând pe parcusul vizitei gestul colindului, prin colinde vechi, învățate în vatra satului în perioada copilăriei acestuia, care au transmis emoția sărbătorilor de iarnă tuturor celor prezenți.

Militarii s-au întreținut cu gazda minute în șir, ascultând istorisirile pline de fapte de vitejie și curaj ale militarilor români, pe timpul Primului Război Mondial, fapte care au scris pagini glorioase de eroism, ce au dus la „cea mai mare faptă din toată viața neamului nostru”, după cum afirma istoricul Nicolae Iorga și posibilitatea ca noi, cei de astăzi, să sărbătorim, pe parcursul anului 2018, Centenarul Marii Uniri din 1918.

Colindătorii au transmis, din partea comenzii regimentului și a întregului personal al Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, recunoștința pentru vitejia și curajul de care adat dovadă pe câmpurile de luptă, cele mai calde și sincere urări de sănătate, fericire, viață lungă alături de cei dragi, precum și tradiționalele urări de „Sărbători fericite!” și „La mulți ani!”

Vizita militarilor la veteranul de război colonel (rtr.) prof. univ. dr. Ioan Bota reprezintă un gest creștinesc și un semn de recunoștință din partea personalului Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu” pentru toți veteranii de război ai Armatei Române.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1