Ceremonie militară la statuia domnitorului Ştefan cel Mare de la Băcăoani

Militarii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” au desfășurat, în data de 10 ianuarie, o ceremonie militară şi religioasă la Ansamblul Monumental de la Băcăoani, județul Vaslui, dedicată victoriei obținute de domnitorul Ştefan cel Mare împotriva otomanilor în bătălia de la Podu Înalt (10 ianuarie 1475).
La manifestare au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale și judeţene din Vaslui, Iaşi și Suceava, comandantul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, general de brigadă Remus Bondor, cadre militare în activitate, în rezervă şi în retragere, elevi şi cadre didactice, precum şi invitaţi din Republica Moldova. Garda de onoare a fost constituită din military ai Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” şi a fost însoţită de Muzica Militară a Garnizoanei Iaşi.
Brigada 15 Mecanizată, care în prima zi a acestui an a aniversat 142 de ani de existenţă, poartă denumirea onorifică „Podu Înalt”, atribuită prin Decret prezidenţial la data de 9 mai 1996, odată cu primirea Drapelului de Luptă.
Foto: Lucien Covalciuc
 

Thumbnail Image Table
Pages:     1