Ziua Culturii Naționale, la Cluj-Napoca

EminescuExpresia integrală a sufletului românesc” (N. Iorga)

Ziua Culturii Naționale a fost marcată la Cluj-Napoca printr-o ceremonie organizată la statuia lui Mihai Eminescu, în fața Teatrul Național Lucian Blaga. Programul manifestării a inclus o slujbă de pomenire a marelui poet și depuneri de coroane de flori. Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, reprezentanți ai instituțiilor clujene de învățământ și de cultură, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, precum și grupuri numeroase de elevi.

***

15 ianuarie, data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889), a fost decretată Zi a Culturii Naţionale prin Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010.

Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani. A fost poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, socotit de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

 

„Rareori un neam întreg s-a regăsit într-un poet cu atâta spontanitate și atâta fervoare cu care neamul românesc s-a regăsit în opera lui Eminescu.”  (Mircea Eliade)

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1