Ziua Unirii Principatelor Române , sărbătorită în Kandahar

 

Afganistan, 24 ianuarie. În Baza Militară Aeriană Kandahar a fost organizată o ceremonie militară și religioase dedicată Zilei Unirii Principatelor Române. Alături de militarii Batalionului 812 Protecția Forței „Șoimii Carpaților”, la activitate au luat parte Reprezentantul Militar Național, colonel Damian Zbranca, și comandantul Combined Task Force „Dragon Hawks”, locotenent-colonel Keith Benedict.

După evocarea semnificație zilei de 24 ianuarie, militarii batalionului au primit Medalia „NATO Non – Article 5”, medalie conferită de Organizația Tratatului Atlanticului de Nord în semn de apreciere pentru participarea la Misiunea „Resolute Support” din Afganistan.

Totodată, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, au fost organizate competiții sportive la care au participat echipe ale companiilor Batalionului 812 Protecția Forței „Șoimii Carpaților”, contingentului Armatei Bulgariei și Batalionului 2-14 „Golden Dragons” din Armata SUA. Fotbal, trasul frânghiei și concursul Iron Hawk (parcurgerea unui traseu cu echipamentul complet și executarea unei trageri de precizie) au fost probele la care luptătorii s-au întrecut pentru a obține un loc pe podium. Clasamentul anunțat în cadrul festivității de premiere a arătat astfel:

Fotbal:

Locul I: Compania 3 Protecția Forței „Cobras”;

Locul II: Compania 2 Protecția Forței „Bulldogs”;

Locul III:Compania 1 Protecția Forței „Aquila”.

Trasul Frânghiei:

Locul I: Compania 4  Protecția Forței „Draco”;

Locul II: Echipa Batalionului 2 - 14 Golden Dragons al Armatei SUA;

Locul III: Echipa Armatei Bulgariei.

Concursul Iron Hawk

Locul I: Compania 1 Protecția Forței „Aquila”;

Locul II: Compania 2 Protecția Forței ”Bulldogs”;

Locul III: Compania 3 Protecția Forței „Cobras”.

 

Activitățile dedicate zilei de 24 ianuarie s-au încheiat cu avansarea în grad a mai multor militari din Batalionul 812 Protecția Forței „Șoimii Carpaților” și acordarea de recompense din partea comenzii batalionului în semn de apreciere pentru profesionalismul şi devotamentul de care „șoimii” au dat dovadă pe timpul executării misiunii

 

Text: cpt.Andreea Bîrzu

Foto: plt.adj.Radu Bungărdean

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1