Militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” în tabără de instrucție la munte
Taberele de instruire Brădet și Deluț, început de Făurar. Militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” au desfășurat activități specifice de instruire pe timp de iarnă în teren muntos, în munții Ciucaș, cabana Brădet și tabăra de instrucție Deluț.
Programul de instrucție al vânătorilor de munte a fost adaptat pentru antrenarea militarilor în scopul perfecționării deprinderilor privind lupta în munte pe timp de iarnă și mai ales supraviețuirea în teren muntos împădurit.
O componentă nelipsită a programului de pregătire a constituit-o și de această dată instrucția schiului. Militarii au exersat tehnici specifice deplasării pe schiuri, traversarea zonelor împădurite sau cu obstacole naturale.
Instrucția pentru traiul în condiții de izolare s-a axat pe „regula lui trei”( trei secunde fără acordarea primului ajutor, trei minute fără aer, trei ore fără adăpost în condiții extreme, trei zile fără apă, trei săptămâni fără hrană). Astfel, vânătorii de munte se călesc fizic și psihic pentru executarea misiunilor de luptă independent și în condiții meteo vitrege.

Foto: cpt. Ionuț Bănică, plt.adj.pr. Ionel Dănăilă