Arborarea drapelului NATO la comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, 15 ani de la integrarea României în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord 

 

07 aprilie, Cluj-Napoca. De 15 ani România este membru cu drepturi depline al celei mai puternice alianțe defensive din istorie, Alianța Nord-Atlantică. Militarii comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” au marcat Ziua NATO în România printr-o ceremonie militară la care a fost prezent locțiitorul comandantului diviziei, general de brigadă Nicolae Tonu.

Aderarea României la NATO a exprimat dorința internă a românilor de a avea parte de stabilitate și securitate. România este un partener de încredere în cadrul Alianței împărtășind valori și principii comune cu toate statele membre. Parteneriatul strategic la care este parte țara noastră exprimă faptul că România este la rându-i un actor important în estul Europei și un furnizor de securitate la nivel regional.

***

De 70 de ani NATO asigură pacea și securitatea în lume. Organizație extrem de flexibilă, NATO se adaptează permanent la condițiile actuale de securitate existente la nivel global, promovând apărarea, descurajarea și consultarea în cazul unui conflict. NATO este cea mai puternică organizație de apărare colectivă care asigură securitatea la nivel global. NATO este mai presus de orice „Vocea Unică a Păcii”.

 

Foto: Ioana Nistorescu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1