Militarii Batalionului 400 Sprijin „Feleacu” și ai comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, exercițiu în comun cu ISU Cluj

În data de 11 aprilie, la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” s-a desfășurat, cu sprijinul ISU Cluj, un exercițiu de alarmare și evacuare pe linia apărării împotriva incendiilor.

Scenariul exercițiului a cuprins intervenția forțelor proprii din Batalionul 400 Sprijin „Feleacu” în cazul izbucnirii unui incendiu la unul dintre pavilioanele unității. Cele două victime blocate în clădirea care ardea au fost evacuate cu ajutorul pompierilor care au intervenit prompt.

Victima care era netransportabilă a fost evacuată la spital cu sprijinul echipajului SMURD sosit la locul intervenției. Pompierii au intervenit cu  o autospecială cu apă și spumă, o autoscară de evacuare și o ambulanță. Activitatea a cuprins și o prezentare a tehnicilor de prim- ajutor în cazul unor asemenea situații în care există victime precum și exersarea de către personalul celor două unități a procedeelor de utilizare a stingătoarelor din dotarea unității.

La finele activității, în semn de recunoaștere a bunei colaborări dintre cele două instituții, locțiitorul pentru operații al șefului de stat major al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, colonel Ștefan Toader a oferit o plachetă militarilor de la ISU Cluj.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1