Monument în cinstea eroilor neamului din localitatea Șoimeni

Astăzi, 02 iunie 2019, în localitatea Șoimeni a comunei Vultureni, a fost dezvelit un monument închinat Eroilor Români din cele Două Războaie Mondiale, prin care a fost adus un prinos de recunoștință celor ce au murit în timp ce serveau în forțele armate.
Activitatea de astăzi precede o importantă sărbătoare - Ziua Eroilor, care în acest an este celebrată pe data de 6 iunie și reprezintă un popas al tumultului cotidian în care ne-am amintit de cei care au plătit tribut de sânge pentru realizarea întregirii țării și păstrarea suveranității naționale din localitatea Șoimeni.
La ceremonia militară și religioasă, au participat deputații Cornel Itu și Vasile-Florin Stamatian, primarul comunei Vultureni, președintele Consiliului Județului Cluj, Alin-Păunel Tișe, Subprefectul Județului Cluj, Ioan-Alin Danci, alături de militarii Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, ai Regimentului 317 Cercetare „Vlădeasa”, ai Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu” și fanfara militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, precum și un numeros public.
Prin participarea lor militarii Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu” comandați de colonelul dr. Ioan Munteanu au dezgropat din uitare faptele de vitejie ale eroilor neamului comemorând demnitatea, curajul, patriotismul şi integritatea neamului nostru, transmiţând și un mesaj de admirație profundă pentru curajul eroic şi avântul dovedit de eroii acestor locuri în condiţiile de o greutate excepţională a câmpului de luptă.


Eroi au fost, eroi sunt încă
Și-or fi în neamul românesc!

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2