Tanchiștii băcăuani la ceas aniversar

Anul acesta, la data de 1 august 2019, se împlinesc 100 de ani de la înființarea primei structuri de tancuri din Armata României, prin ordinul Regelui Ferdinand I din 1 august 1919.
În acest context, joi, 25 iulie, la sediul Batalionului 631 Tancuri „Oituz”, a fost organizată o ceremonie militară și religioasă de sărbătorire a Centenarului Armei Tancuri. Cu acest prilej a avut loc și dezvelirea unei plăci comemorative privind activitatea centenară a tanchiștilor din Forțele Terestre Române, de către comandantul unității, locotenent-colonelul Cristian Badea și cel mai tânăr ofițer al batalionului, sublocotenentul Ghiorghiță Nistoreanu.
La eveniment au participat oficialități județene, generalul-maior Gheorghiță Vlad, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, colonelul Gabriel Turculeț, care a dat citire mesajului Șefului Statului Major al Forțelor Terestre cu ocazia Zilei Tanchiștilor, colonelul Ionel Munteanu, șeful de stat major al Brigăzii 15 Mecanizate ,,Podu Înalt”, precum și colonelul (ret.) Gheorghe Gheorghiu, membru de onoare al asociației ,,Cultul Eroilor” - filiala Bacău.
La activitate au mai participat foștii comandanți ai batalionului, cadre militare active, în rezervă și în retragere, comandanți de unități din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, precum și familiile camarazilor noștri.
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea personalului comandamentului, a subunităților batalionului şi a Muzicii Militare a Garnizoanei Bacău.

Foto: Lucien Covalciuc.
 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3