Competiţia „Subofiţerul/Soldatul anului 2019, etapa finală pe Divizia 4 Infanterie ,,Gemina

 

În perioada 09 - 13 septembrie, în garnizoana Miercurea Ciuc s-a desfăşurat competiţia „Subofiţerul/Soldatul anului 2019, etapa finală pe Divizia 4 Infanterie,, Gemina.

Competiţia a avut ca scop identificarea, recompensarea şi promovarea celor mai bine pregătiţi gradaţi şi soldaţi profesionişti, subofiţeri şi maiştrii militari din forţele terestre. Toți militarii înscriși în concurs sunt profesioniști, buni luptători, sunt exemple pentru camarazi. De asemenea, îndrumătorii acestora sunt lideri capabili să instruiască şi să motiveze personalul din subordine pentru îndeplinirea misiunilor ce îi revin.

La startul competiţiei din acest an s-au aliniat câştigătorii competiţiilor organizate la nivelul unităţilor direct subordonate Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina, gazda fiind Brigada 61 Vânători de Munte General Virgil Bădulescu” care a asigurat toate condiţiile pentru buna desfăşurare a ediţiei din acest an.

Subofiţerii şi soldaţii/gradaţii profesionişti au avut de parcurs o gamă variată de probe atât teoretice, cât şi practice, în urma cărora comisia de evaluare, constituită din subofițerii de comandă de la nivelul marilor unităţi și unități din Divizia 4 Infanterie ,,Gemina, au punctat prestaţia fiecărui militar în baza regulamentului competiţiei.

Dacă în prima zi competitorii au fost evaluaţi la pregătire fizică, pregătire militară generală, limba engleză și capacitate de comunicare, a doua zi a fost rezervată probelor în executarea tragerilor cu armamentul de infanterie la precizie și contratimp. În ultima zi de concurs, militarilor le-au fost evaluate, de către specialişti, cunoştinţele de topografie, instrucţie sanitară, instrucţie CBRN (Chimic, Bacteriologic, Radiologic, Nuclear), instrucţie genistică şi EOD, cunoaşterea mijloacelor de comunicaţii şi instrucţie de front. A fost nevoie de mult efort și multă concentrare pentru parcurgerea tuturor probelor,competiția fiind foarte strânsă.

În urma desfășurării concursului clasamentul a fost următorul:

Categoria „Subofiţerul Anului 2019”:

Subofiţerul anului – plutonier Sever Gîju, Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”;

            Locul II – plutonier Adrian Văsăliuț, Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania”;

            Locul III – sergent Gheorghiță Barbă - Roșie, Regimentul 317 I.S.R „Vlădeasa.

Categoria „Soldatul Anului 2019”:

            Soldatul anului – caporal clasa a III-a Alin Danciu, Regimentul 317 ISR „Vlădeasa”;

            Locul II – caporal clasa a III-a Alin Cuc, Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania”;

Locul III – caporal clasa a III-a Raul Mureșan, Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”

Festivitatea de premiere a câştigătorilor competiţiei s-a desfăşurat în prezența comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, colonel Florin Stan, şi a locțiitorului pentru operații al șefului de stat major al Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, colonel Ștefan Toader, care au adresat felicitări tuturor militarilor participanți.

 

 

Foto: Ralf Balint

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3