Comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, prezent la Centenarul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian”, Cluj-Napoca

 

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca aniversează astăzi, 4 octombrie, 100 de ani de existență. Comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general - maior Virgil - Ovidiu Pop a fost prezent la manifestările dedicate aniversării marii unități medicale clujene.

Spitalul militar din Cluj a luat ființă la data de 28 mai 1919 în baza ordinului Marelul Stat Major, fiind subordonat Comandamentului Corpului 6 Armată și purtând numele „Regina Maria”.

Astăzi, în semn de apreciere a rezultatelor remarcabile obţinute în activitatea de asigurare a stării de sănătate a militarilor, precum şi pentru rezultatele importante obţinute în perfecţionarea actului medical în Armata României, șeful statului a conferit Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de pace.

Foto: Emil Moritz

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1