Instruirea militarilor Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii, la final

 

 

Miercuri, 2 octombrie, în poligonul Ujdorogd din Ungaria s-a desfăşurat ceremonia de închidere a exercițiului „Wise Foresight 19”.

 

Activitatea s-a desfășurat în prezența locțiitorului pentru Operații al Șefului Statului Major General Ungar, general de brigadă Zsolt Sandor, locțiitorului comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu şi a locțiitorului comandantului Brigăzii 5 Infanterie „Istvan Bocskai”, colonel Istvan Toth.

 

În conformitate cu acordul tehnic semnat pe data de 20 martie 1998 la Budapesta, în fiecare an militarii batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii execută exerciții de pregătire prin rotație, în România şi în Ungaria.

 

Militarii se instruiesc într-un cadru integrat, în vederea îndeplinirii, la nevoie, a unor misiuni de menținere a păcii, precum și pentru atingerea obiectivelor de  interoperabilitate cu unități NATO și ale Uniunii Europene.

 

La exerciţiul „Wise Foresight 19” accentul a fost pus pe sincronizarea acțiunilor în mediul urban. Posibilitățile reduse de observare și tragere, mobilitatea și capacitatea de manevră redusă, riscul de a rămâne și lupta izolat, sunt elemente care au pus la încercare abilităţile şi deprinderile militarilor pentru îndeplinirea misiunilor primite.

 

La finalul ceremoniei oficialităţile prezente au apreciat modul de desfăşurare al exerciţiului, profesionalismul militarilor, precum şi rezultatele obţinute.

 

 

Foto: Malina Graur

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1