Acțiune, forță și precizie în Poligonul Smârdan

 

Militarii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” execută, în această săptămână, exerciţii tactice cu trageri de luptă, cu trupe în teren, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan din județul Galați.

La activități participă militari din Batalionul 151 Infanterie „Războieni”, Batalionul 634 Infanterie „Petrodava” și Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”. Un rol important le revine şi militarilor Batalionului 198 Sprijin Logistic „Prut”, care asigură suportul logistic necesar desfăşurării în condiţii optime a activităţilor. Prin acțiunile desfășurate în poligonul Smârdan se urmărește desăvârşirea deprinderilor individuale şi colective necesare rezolvării situaţiilor tactice complexe.

La activitate participă  și o delegație polonă, în poligon fiind prezenți militari din Brigada 17 Mecanizată ,,Wielkopolska”, în calitate de observatori. O particularitate a tragerilor din acest an a reprezentat-o integrarea sprijinului prin foc aerian cu aeronave F-18 ale partenerului canadian. Acestea au fost dirijate de JTAC (Controlor de Trafic Aerian Înaintat) canadian, care participă la un curs de certificare.

 

Foto: Cătălin Cuciureanu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2