Manifestări dedicate Zilei Armatei României la Cluj-Napoca

 

 Cu prilejul Zilei Armatei României, astăzi 25 octombrie, a.c., la monumentul „Glorie Ostașului Român” din Cluj Napoca a fost organizată o ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de  flori.  Prin activitatea de astăzi militarii au adus un omagiu  ostașilor români care și-au jertfit viața pentru apărarea patriei și întregirea neamului.

Alături de militari, la manifestare au fost prezente numeroase oficialități, veterani de război, militari în rezervă sau retragere, precum și cetățeni care au dorit să marcheze această sărbătoare întru cinstirea militarilor eroi din trecut sau din prezent.

Prezentarea semnificației zilei de 25 octombrie a fost susținută de locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu.

Activitatea s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare care a fost constituit din militari ai  Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „Vasile Dancu”, Batalionului 55 Comunicații și Informatică „Napoca”, Grupării Mobile de Jandarmi „Ștefan Cicio Pop” Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj și Muzicii Militare a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. Pe timpul defilării, Piața Avram Iancu a fost survolată de aeronavele Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”din Câmpia Turzii.

Armata României reprezintă un pilon de stabilitate al acestei țări. Datorită jertfelor înaintașilor noștri și sacrificiului făcut de militarii care își îndeplinesc datoria față de țară în teatrele de operații, România este astăzi mai sigură și mai stabilă.

La mulți ani, dragi camarazi din Armata României!

 

Foto: Ioana Nistorescu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3