Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns la Cluj-Napoca

 

Astăzi, 23 octombrie, în Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca s-a desfășurat ceremonia de preluare a Ștafetei Veteranilor Invictus. Drapelul național, purtat de militari ai Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” a fost predat militarilor Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Ștafeta Invictus a fost înmânată, împreună cu un steag tricolor, caporalului Adrian Danciu. Militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” alături de voluntari au onoarea de a duce mai departe Drapelul Național pe direcția Cluj-Napoca – Zalău - Șimleu Silvaniei – Carei.

***

Ștafeta Veteranilor se desfășoară cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei României. Aflată la ediția a VI-a, ștafeta a pornit în data de 17 octombrie din București și va avea ca punct final „Monumentul Ostașului Român” din Carei, unde va ajunge în data de 25 octombrie.

Așadar, voluntarii Invictus, militari și civili deopotrivă, parcurg distanțe semnificative promovând valorile naționale și respectul față de cinstirea memoriei eroilor care s-au jertfit pentru patrie și a veteranilor din teatrele de operații.

„Sacrificiul impune respect”!

Foto și text: Ioana Nistorescu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2