„Crosul Invictus”, la Arad

 

               Sâmbătă, 23 noiembrie, la Arad, a avut loc „Crosul Invictus”, eveniment dedicat militarilor români care au fost răniţi în teatrele de operaţii. Acesta a fost organizat de Universitatea „Aurel Vlaicu” şi Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară din Arad, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

               Cu aceeaşi ocazie, vineri, 22 noiembrie, membrii echipei Invictus Team România au fost invitaţi să prezinte, în faţa elevilor şi studenţilor, experinţele trăite în misiunile la care au participat în teatrele de operaţii.

               Startul crosului s-a dat din faţa Cetăţii Aradului şi s-a încheiat în Parcul Mihai Eminescu din oraş, unde au fost depuse coroane de flori pentru a comemora jertfa militarilor din teatrele de operaţii.

               La competiție au participat militari răniţi în teatrele de operaţii, militari activi ai Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, elevi, studenţi, profesori şi cetăţeni ai Aradului care au dorit să cinstească onoarea, curajul şi spiritul patriotic al celor care servesc ţara în cele mai periculoase zone ale globului.

              

 

Text: Căpitan Paul Crăciun

Foto: Plutonier major Viorel Burger

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2