Militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, vă mulțumesc!

 

Dragi clujeni, vă mulțumim! A fost o mare onoare pentru noi, militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, să sărbătorim împreună cu dumneavoastră Ziua Națională a României, aici în inima țării.

În zi de mare sărbătoare au fost alături de dumneavoastră și v-au prezentat onorul, militari din Regimentul 317 ISR „Vlădeasa”, Batalionul 811 Infanterie „Dej”, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, Batalionul 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu” și Batalionul 55 Comunicații și Informatică „Napoca”.

Comandantul defilării a fost colonelul Viliam Pastor. Militar cu o bogată experiență, colonelul Viliam Pastor a fost comandant al Batalionului 26 Vânători de Munte „Avram Iancu”, locțiitor al comandantului Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”, șef secție în Statul Major al Forțelor Terestre și, actualmente, șef al planificării la Divizia 4 Infanterie „Gemina”. De-a lungul carierei sale i-au fost acordate importante medalii și distincții militare, între care menționăm Emblema de onoare a Forțelor Terestre.

 

A devenit deja o tradiție să îi avem alături, la evenimentele marcante pentru noi ca militari și ca români, pe camaraziii de la Baza Aeriană 71 „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Cluj, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Serviciul Român de Informaţii, precum și, pe specialiștii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca, Poliţiei Locale din Cluj Napoca și  Crucii Roşii Române filiala Cluj.

 

De-asemenea mulțumim profesioniștilor din cadrul Prefecturii județului Cluj și Primăriei Cluj-Napoca pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment.

 

Pentru noi, anul acesta este unul special, deoarece se împlinesc 15 ani de la accederea României la Alianța Nord-Atlantică, alianță care sărbătorește 70 de ani de la înființare.

 

Angajamentele asumate în teatrele de operații și misiunile îndeplinite cu profesionalism de militarii noștri converg către recunoașterea României ca un partener serios și credibil, furnizor de securitate regională și globală.

 

Foto: Nicu Cherciu, Dan Tăuțan, Radu Pădurean

Text: Ioana Nistorescu

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3