Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Bistrița


Vineri, 24 Ianuarie, Bistriţa. Militarii Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” au sărbătorit împreună cu cetăţenii bistriţeni 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, în cadrul unei ceremonii militare emoţionante, care a avut loc în Piața Unirii din municipiul Bistriţa.
La activitate, au participat locțiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, colonel Ioan-Marian Cristurean, reprezentanți ai structurilor Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, ai altor instituții județene și municipale, cetăţeni şi elevi bistriţeni.
Activitatea a debutat cu acordarea onorului militar persoanelor oficiale şi intonarea Imnului Naţional al României, oficierea serviciului religios, alocuțiuni și depuneri de coroane de flori
la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Ansamblul Cununa de pe Șomeș al Centrului Cultural municipal Bistrița a susținut un scurt spectacol, apoi a urmat defilarea efectivelor, în aplauzele celor prezenți la ceremonie.
La final, cu mic, cu mare, toți participanții „au dat mână cu mână” pentru o Horă a Unirii reușită, pe acordurile Muzicii Militare a garnizoanei, acompaniate de Corul Excelsior al Liceului de Muzică „Tudor Jarda”.


Foto: Cosma Luca și Andreea Muresan
 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2