Batalionul 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu”, în

tabăra de instructie la munte – iarna

 

           

          Timp de două săptămâni, Batalionul 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu” din Miercurea Ciuc a executat tabăra de instrucție la munte – iarna, la Cabana militară Deluț din munţii Călimani.

Activitatea de instruire a constituit un bun prilej de verificare a deprinderilor și aptitudinilor specifice vânătorilor de munte. Militarii au exersat deplasarea și ducerea acțiunilor de luptă pe schiuri și instrucția alpină.

Procedeele precum coborârea unor pante abrupte, ocolirea obstacolelor și deplasarea pe distanțe mari, au avut ca scop creșterea rezistenței fizice, întărirea coeziunii de grup și ridicarea moralului militarilor.

Un rol important în pregătirea vânătorilor de munte l-a avut instrucția tactică, unde subunitățile de nivel pluton și-au perfecționat deprinderile în ducerea acțiunilor de angajare și neutralizare a forțelor adverse care acționează în adâncimea dispozitivului propriu precum și, topografia militară, instrucția genistică, instrucția sanitară, și traiul în condiții de izolare, toate acestea contribuind la dezvoltarea și perfecționarea deprinderilor de buni luptători.

În același timp, militarii care încadrează Echipa de Căutare – Salvare, (echipă specializată și special echipată, destinată căutării, salvării, acordării primului ajutor şi evacuării persoanelor sau grupurilor de persoane rătăcite sau rănite în zonele montane greu accesibile sau surprinse de avalanşe), au exersat tehnicile și procedurile specifice folosite în cazul unor intervenții.

 

.

Foto: Batalionul 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu”

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1