Militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” promovează pacea prin sport

 

Sub deviza „Prietenie prin sport”, la finele săptămânii trecute, la Comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” s-au desfășurat o serie de activități în scopul promovării păcii, a valorilor sportive și a rezultatelor obținute de militarii diviziei la competițiile sportive de minifotbal.

Astfel, sâmbătă, 22 februarie, în contextual inaugurării terenului de minifotbal din sala de sport a marii unități, s-a desfășurat o competiție de minifotbal între echipa Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, echipa organizatorilor de competiții de minifotbal la nivel național și echipa membrilor Federației Române de Minifotbal. La acest turneu, locul I a fost ocupat de echipa de minifotbal a diviziei.

Duminică, 23 februarie, în contextul desfășurării Adunării Generale a Federației Române de Minifotbal, a avut loc o întâlnire între membrii echipei de minifotbal a diviziei și membrii Federației Române de Minifotbal.

Reprezentanții federației au ales să onoreze urbea transilvană datorită rezultatelor sportive remarcabile obținute de echipa de minifotbal a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” în cadrul competițiilor desfășurate la nivel național și internațional. În anul 2019, camarazii noștri din echipa de minifotbal au ocupat locul 5 în cadrul Campionatului European de Minifotbal, calificându-se și anul acesta, la aceeași competiție, ce va avea loc în luna mai, în Antalya, sub egida Federației Europene de Minifotbal.

La activitate au fost prezenți președintele Federației de Minifotbal din România, domnul Ion Onicaș, vicepreședinții Paul Costaș și Tiberiu Lajos, membrii comitetului executiv Dan Cojocaru, Cristian Lupu și secretarul general Attila Takacs. Gazdele evenimentului au fost locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu și antrenorul echipei de minifotbal a diviziei, Radu Cojocnean. Activitatea s-a încheiat cu vizitarea Sălii de Tradiții a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

***

Minifotbalul este un sport care se practică în armata României cu ocazia competițiilor sportive. Echipa națională de minifotbal a ocupat în anul 2019 locul trei mondial. Din lotul echipei naționale a făcut parte și fruntașul Flaviu Chișu, militar jucător în echipa de minifotbal a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2