Batalionul 811 Infanterie „Dej” are un nou comandant

 

 

Marți, 3 martie, la sediul unității din garnizoana Dej, în prezența locțiitorului comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, colonel Ioan-Marian Cristurean, a avut loc predarea - primirea comenzii și Drapelului de Luptă al Batalionului 811 Infanterie „Dej”.

 

După doi ani și două luni în fruntea Dragonilor, locotenent-colonelul Adrian Burlacu a predat ștafeta locotenent-colonelului Emanuel Ciobanu. Cu aceeeași ocazie locotenent-colonelul Adrian Burlacu a fost avansat la gradul de colonel.

 

În cuvântul său, colonelul Adrian Burlacu și-a exprimat emoțiile și totodată concluziile în urma timpului petrecut în mijlocul infanteriștilor dejeni, a mulțumit autorităților locale și eșaloanelor superioare pentru sprijinul și încrederea acordate, iar în încheiere a subliniat: „...dragi camarazi, vă mulțumesc pentru cei mai frumoși doi ani din cariera mea militară și vă doresc din suflet multă sănătate, succes și putere de muncă. În final, vreau să vă asigur de toată considerația mea, aveți un loc aparte în sufletul meu și voi fi mândru toată viața de faptul că am făcut parte din familia Dragonilor!”

 

În acest cadru emoționant, cel care a preluat destinul Dragonilor, locotenent-colonelul Emanuel Ciobanu, în alocuţiunea sa, şi-a exprimat gratitudinea, subliniind faptul că în mijlocul  militarilor dejeni s-a format ca ofițer, în calitate de comandant pluton și companie. După zece ani de la plecarea din structură, noul comandant revine și menționează: „...În final vă raportez că atât eu cât și militarii batalionului vom face tot ce ne stă în putință pentru a continua tradiția Dragonilor Transilvani și împreună vom duce mai departe numele acestei unități de elită a Armatei României! Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

 

În semn de prețuire şi recunoaştere a meritelor şi profesionalismului de care a dat dovadă la comanda structurii, colonelul Adrian Burlacu a primit din partea militarilor un drapel de identificare al batalionului și o diplomă de onoare.

 

În alocuţiunea sa, locțiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan, colonel Ioan-Marian Cristurean i-a felicitat pe cei doi comandanți, urându-le succes în misiunile viitoare, totodată evidenţiind faptul că militarii care muncesc şi îşi demonstrează abilităţile în brigadă, pot fi promovaţi la cel mai înalt nivel chiar și în structuri din afara acesteia.

 

 

Foto: Flaviu Brehar

Text: căpitan Andreea Mureșan

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3