Camarazi din Divizia 4 Infanterie „Gemina”, medaliați de partenerul american în Afganistan

 

Caporalul clasa a III-a Dorel Marc (Bg. 61 V.M.) și caporalul clasa a III-a Vasile Moldovan (B. 24 V.M.) au fost medaliați în teatrul de operații Afganistan cu „The Joint Achievement Medal” de către partenerul American pentru modul exemplar de îndeplinire a atribuțiunilor de serviciu. Cei doi militari execută misiuni în cadrul Batalionul 21 de Protecția Forței „Viperele Negre”.

Caporalul clasa a III-a Dorel Marc – „Faptul că sunt la prima misiune într-un teatru de operatii și că am fost apreciat de partenerul American, prin această medalie, mă face fericit și bucuros în același timp, pentru că-mi execut misiunea cu profesionalism și pentru că am depășit tracul primei experiențe în Afganistan”.

Caporalul clasa a III-a Vasile Moldovan – „În primul rând este o onoare, e un lucru care se poate întâmpla poate o singură dată în viață. Să fii medaliat de partenerul American este o încununare a tuturor eforturilor, știi că te-ai pregatit cum trebuie și că îți sunt recunoscute meritele. Bineînțeles, nu cred că se putea întâmpla fără cunoștințele dobândite pe timpul pregătirii, de la comandantul de grupă și comandantul de pluton, cu care am petrecut ore întregi în condiții meteorologice nefavorabile pe terenul de instrucție. Pe această cale doresc să le mulțumesc pentru răbdarea care au avut-o cu noi și colegilor alături de care formăm o echipă.”


Sursă text/foto: Căpitan Mariana Dinu, Plutonier major Vasile Hrib

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1