Eroi au fost, eroi sunt încă

Și-or fi în neamul românesc!

 

 

Anul acesta, Ziua Eroilor, sărbătoarea națională a poporului român celebrată odată cu praznicul Înălțării Domnului, nu mai este marcată prin ceremoniile militare obișnuite, ci într-un format restrâns ca urmare a măsurilor impuse în contexul pandemiei de COVID-19.

În garnizoanele din aria de responsabilitate a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, în cimitirele eroilor și la monumentele închinate celor căzuți la datorie au fost depuse coroane de flori. Comandantul diviziei, general-maior Dorin Blaiu, a luat parte la activitatea organizată la Cimitirul Eroilor din localitatea clujeană Muntele Rece, iar ceilalți membri ai echipei de comandă a marii unități au fost prezenți la depunerile de coroane organizate la celelate monumente din municipiul Cluj-Napoca.

De asemenea, în toate lăcașurile de cult din unitățile militare au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului care, prin sacrificiul lor, au făcut posibilă dobândirea şi păstrarea independenţei naţionale și a unităţii statale.

Militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” vor menține mereu vie amintirea celor care au făcut sacrificiul suprem pentru țară. Este de datoria noastră să nu ne uităm eroii, să ne exprimăm recunoștința și respectul profund față de memoria martirilor căzuți, de-a lungul timpului, pe câmpurile de luptă. Așa cum este de datoria noastră, ca militari, să ne îndeplinim în continuare misiunile, ca și până acum, la cele mai înalte standarde, să fim garant al securității și păcii în zona de responsabilitate. Fie ca exemplul lor de vitejie și devotament să ne insuflețească mereu în misiunile noastre.  

Cinstea și onoare eroilor neamului!

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3 4