Început de drum în viața militară

Bogdan are 20 de ani și este unul dintre soldații profesioniști care se instruiesc sub îndrumarea militarilor Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”. „De ce am ales cariera militară? Răspunsul este simplu și cât se poate de sincer: din dragoste pentru uniformă. Fascinația pentru ținuta militară m-a făcut să urmez o carieră în această direcție. Disciplina, munca în echipă, strictețea și devotamentul unui militar sunt alte aspecte care m-au făcut să-mi doresc o carieră în cadrul armatei.”

După primele săptămâni alături de cercetașii clujeni, Bogdan mărturisește că e mulțumit de alegerea care a făcut-o: „Încă de la început simți că te pătrunde o stare de entuziasm, ești dornic să cunoști fiecare detaliu ce te înconjoară. Viața aici este radical diferită față de viața pe care o întâlnești în ,,civilie”. Totul este bine organizat. Fiecare persoană își cunoaște exact sarcinile, modul de executare a acestora și cum trebuie să arate totul în final.”

Gabriela are 36 ani și e pasionată de sport, drumeții și mișcare în aer liber. De mulți ani și-a dorit o carieră militară, însă abia acum a făcut pasul. „Consider că acum sunt mai pregătită ca niciodată, acum e momentul. Ce m-a determinat să aleg acest drum? Disciplina, ordinea, statutul de militar și devotamentul. Am oameni lângă mine care mă susțin în tot ceea ce vreau să fac și le mulțumesc. Am colegi dedicați și buni coechipieri, instructori minunați care ne îndrumă spre o carieră militară.”

 

***

În această perioadă, în unități ale Diviziei 4 Infanterie „Gemina” se desfășoară cursuri de formare inițială a soldaților și gradaților profesioniști. Aceștia urmează un program de pregătire complex care cuprinde elemente de educație fizică militară, noțiuni de comunicare și informatică, precum și instrucție tactică generală, instrucția tragerii cu armamentul de infanterie ori instrucție de geniu și EOD.

Foto: mr. Flaviu Balea

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1