Viitor tanchist

Soldatul Ioan Emanuel Savu este la modulul de instruire inițială, seria mai 2020, ce se desfășoară la Batalionului 631 Tancuri „Oituz”:
„Am ales cariera militară la îndemnul mamei mele și mă bucur că i-am ascultat sfatul. Cu siguranță este mândră de mine în acest moment.
De asemenea, un rol foarte important în decizia mea l-a avut și unchiul meu, el fiind militar.
Consider că am făcut cea mai bună alegere deoarece armata te formează ca om, te face să devii un caracter puternic, bine definit și mult mai responsabil. Deși este o perioadă destul de solicitantă, dar care îți aduce numeroase satisfacții îi îndemn pe toți cei care își doresc o carieră militară să aibă încredere în ei și să nu renunțe oricât de greu le va fi.
Nu am interacționat în mod direct cu mediul militar până acum, tot ceea ce știam era din ceea ce îmi povestise unchiul meu.
Chiar din prima zi, de când am sosit în unitate am rămas plăcut impresionat. Deși îmi creionasem o idee în urma povestirilor unchiului meu, totul a fost diferit și peste așteptări.
Zilele acestea am avut prima tragere din programul de instrucție pe care o așteptam cu nerăbdare. A fost o senzație plăcută, plină de adrenalină și emoție.
Pe viitor îmi doresc să devin din ce în ce mai bun în ceea ce fac și de asemenea mi-aș dori să particip și la o misiune internațională în teatrul de operații, aceasta fiind o adevărată provocare pentru mine.”

Foto: Adriana Răcănel

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1