Tanchist în devenire

Soldatul Ana-Maria Saroş este la modulul de instruire inițială, seria mai 2020, ce se desfășoară la Batalionului 631 Tancuri „Oituz”:
,,Am ales cariera militară pentru că, încă de mică, am fost impresionată de haina militară şi de valorile sistemului militar. Sunt valori care consider că mă definesc şi pe mine: mândrie, loialitate,onestitate, demnitate, onoare, disciplină, solidaritate.
Deşi nu am optat pentru un liceu militar, ulterior am decis că vreau sa intru în acest sistem. Multe persoane nu m-au înţeles şi nu m-au susţinut, în special prietenii de vârsta mea, însă acest lucru nu a fost un impediment, ci din contra m-a ambiţionat şi mai mult, în dorinţa de a demonstra că pot face faţă tuturor provocărilor şi să demonstrez că şi o femeie se poate remarca într-o lume a bărbaţilor, o lume destul de dificilă pentru o femeie.
Pot spune că am mai interacţionat cu mediul militar, întrucât viitorul meu soţ lucrează în acest sistem de doi ani. El m-a încurajat şi a fost foarte încântat în momentul când am decis să îmi îndrept atenţia spre o carieră militară.
Pe viitor îmi doresc să mă autodepăşesc, să evoluez şi mă perfecţionez. De asemenea nu exclud, în viitor, accederea în corpul subofiţerilor.
Venind din mediul civil, la început mi-a fost oarecum greu să mă acomodez cu regulile si principiile după care funcţionează instituţia militară, dar în momentul actual, am reuşit să mi le însuşesc şi să fac faţă cerinţelor de aici.
Datorită instructorilor, simt că m-am integrat şi că fac parte dintr-o unitate de elită a Armatei României.”

Text, foto: Adriana Răcănel

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1